пн-пт 11.00-20.00, сб-нд 11.00-18.00
Каркассон RU (нове видання 2019) арт. 915138

Каркассон RU (нове видання 2019) арт. 915138

  • Виробник: Мир Хобби
  • Код товару: Каркассон (Новое издание 2019) арт. 915138
  • Артикул: 915138
  • Бонусні бали: 22
  • Наявність: Попереднє замовлення
750 грн.
Ціна в бонусних балах: 750

Настільна гра Каркассон Нове видання

Нове видання гри Каркассон - перевидання популярної сімейної гри на викладання тайлів. Каркассон видання 2019 року включає в себе базову гру Каркассон і два невеликих доповнення, що не ускладнюють гру для новачків, але дають більше варіантів для розвитку.

***

Ви також можете купити гру Каркасон українською мовою.

***

Гра Каркассон - що в коробці?

У коробці з грою ви знайдете все необхідне для захоплюючої гри:

  • 72 тайли місцевості
  • 1 трек для підрахунку очок
  • 40 фішок підданих (міпли)
  • Правила гри

 

Склад доповнень:

  • 5 фішок абатів
  • 12 квадратів з річкою

Розмір коробки

277х194х67 мм

Новий Каркассон з доповненнями Абат і Річка - огляд

У новому виданні настільної гри Каркассон - популярна сімейна гра не сильно змінилася. Вона все так само легка в освоєнні (навіть для новачків!). А ігровий процес не дає занудьгувати і досвідченим гравцям. 

У кожній новій партії в процесі гри поле буде формуватися заново і у вас ніколи не буде двох однакових партій в Каркассон!

Основа гри - тайли місцевості, які ми будемо викладати за принципом доміно - так щоб сусідні ділянки збігалися за типами місцевості: дорога - до дороги, місто - до міста, а поле - до поля. 

Переможні очки ми будемо як і раніше отримувати за будівництво об'єктів на ігровому полі - доріг, міст і монастирів.

Доповнення Річка і Абат зроблять гру більш різноманітною, при цьому якогось помітного ускладнення правил не відбудеться.

Як грати в Каркассон?

Для початку потрібно знайти стартовий тайл - це точка від якої почнеться будівництво всього нашого ігрового світу. Решта тайлів із різними типами місцевості перемішуємо і викладаємо стопкою долілиць. Кожен гравець отримує набір фішок (міплов) свого кольору - по одній фішці розміщуємо на треку для підрахунку очок, а решта буде використовувати в грі для того, щоб займати об'єкти, які його цікавлять.

У свій хід гравець бере випадковий тайл і розміщує його на ігровому полі - так, щоб всі сусідні ділянки місцевості логічно збігалися. Це як в пазлах? - часто запитують. Ні, це не пазли, і саме в цьому принадність гри Каркассон - як правило у вас є кілька різних варіантів викласти тайл і ви дивитеся - який з варіантів вам більше подобається. І саме тому, на відміну від пазла, Каркассон - гра, в якій кінцевий результат завжди буде виглядати по новому!

Після того як ви розмістили тайл на поле, ми можете (за бажанням) розмістити на цьому тайлі свою фішку, щоб зайняти той чи інший об'єкт.

Коли ви завершуєте об'єкт, позначений вашої фішкою - оточуєте місто стінами, замикаєте дорогу, оточуєте монастир іншими тайлами - в цей момент ви повертаєте свою фішку в свій запас і отримуєте переможні очки.

Все просто!

Нове видання гри Каркассон - що змінилося?

Базова гра Каркассон змінилася не сильно.

Тайли місцевості стали більш яскравими.

Щоб зробити входження в гру для новачків простішим, отримання переможних очок за поля винесли в додаткові правила. Якщо з будівництвом доріг, міст, монастирів і отримання за них очок проблем ні у кого не виникає, то справа із селянами і полями в першій-другій партії часто-густо йде важче. І тільки через кілька партій гравці починають розуміти - які скарби можуть в фіналі принести ваші селяни, якщо ви зайняли стратегічно важливі поля :)

Тому винесення полів в додаткову частину правил можна вважати хорошим кроком. Новачкі не будуть плутатися. А через кілька партій, коли вже немає ніяких питань, як можна приєднуватися до об'єктів інших гравців - поля постануть перед вами у всій своїй могутності!

І ще одна зміна - тепер базова гра Каркассон відразу комплектується двома невеликими доповненнями, які легко можна підключити до бази, після того як будуть освоєні основні правила.

Доповнення Каркассон Річка

Це доповнення містить 12 тайлів місцевості з ділянками річки та озера. Ці тайли використовуються замість стартового квадрата.

На початку партії на стіл викладається тайл з джерелом. Інші тайли з річкою (крім тайла з озером) перемішуються окремо і викладаються окремою стопкою - озеро підкладаємо під низ цієї стопки.

Далі гра йде за базовими правилами, за одним винятком - спочатку гравці розігрують тайли річки, і тільки коли Річка в Каркассоне набуває свої остаточні обриси і впадає в озеро, гравці приступають до будівництва ігрового світу іншими тайлами місцевості.

Доповнення Каркассон Абат

Доповнення містить п'ять міплів абатів п'яти кольорів - по одній фішці для кожного гравця.

 Абат - "вузькоспеціалізована" фішка. Її можна розміщувати тільки на монастирі або на сади (новий тип місцевості на тайлах - для розміщення абатів). Очки за завершений монастир абат принесе так само як і звичайний підданий - 9 очок. Відмінність абата в тому, що його можна знімати з незавершеного об'єкта, щоб отримати очки як за незавершений монастир.

Кому сподобається новий Каркассон?

Гра Каркассон - підкорила елегантністю своїх правил серця багатьох настольщиків у всьому світі. Каркассон - гра з простими правилами і високим рівнием реіграбельності - відмінний варіант як для сімейних ігор, так і для гри з друзями, коли хочеться гри в якій думати треба, але не дуже напружено :)

Нове видання гри Каркассон:

  • полегшує знайомство з грою для новачків - поля винесені в додаткові правила 
  • дає трохи більше додаткових можливостей для вже досвідчених гравців в Каркассон за рахунок включення в базову гру доповнень Річка і Абат

Нове видання гри Каркассон - правила

Правила гри Каркассон (нове видання) російською

Список доповнень до настільної гри Каркассон

Каркассон: Таверни и соборы (рус.) - доповнення 1


Каркассон: Купцы и зодчие (рус.) - доповнення 2


Каркассон: Принцесса и дракон (рус.) - доповнення 3


Каркассон: Башня (рус.) - доповнення 4


Каркассон: Аббатство и мэр (рус.) - доповнення 5


Каркассон: Граф, король и культ (рус.) - доповнення 6


Каркассон: Мосты, замки и базары (рус.) - доповнення 8


Каркассон: Холмы и овцы (рус.) - доповнення 9


Каркассон: Бродячий цирк (рус.) - доповнення 10

Де купити гру Каркассон (2019)?

Настільну гру Каркассон нове видання купити в Києві і Україні легко і швидко в магазині Ігродол. Замовити гру новий Carcassonne російською з доставкою можна:

  • за телефонами: (050) 209-08-08, (097) 643-82-73; (063) 469 58 78
  • на сайті: кнопка "Купити"; потім відкрити Корзину і оформити Ваше замовлення.

Ви також можете купити Каркассон видання 2019 року з доповненнями Річка і Абат на Подолі в нашому магазині за адресою Григорія Сковороди 5а (М. "Контрактова Площа").

Характеристики
Тип гри сімейна стратегія, викладання тайлів, міплплейсмент
Вік 7+
Кількість гравців 2-5
Тривалість гри 30+
Мова рос., мовонезалежна

Написати відгук

Увага: HTML розмітка не підтримується. Використовуйте звичайний текст.

Теги: , Стратегические, Русский, Языконезависимые, 12-99, Семейные игры, 8-11, школьникам, 2-6, Обычная (30-90),